У Києві три людини заразилися ботулізмом. Про це повідомив глава Держсанепiдслужби Олег Рубан.

"Двоє купили рибу та сирокопчені продукти на ринку і готували в домашніх умовах. Ще один придбав небезпечну продукцію в супермаркеті. Ми радимо людям взагалі відмовитися від подібних продуктів", - говорить він.

Мучіна зазначив, що в Україні навесні зафіксували рекордну кількість смертей від цього захворювання. У Запорізькій області за останній тиждень від ботулізму померли дві людини.

28 квітня в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували 20-літнього жителя села Чорнолізці Тисменицького району. У нього визначили ботулізм, він довгий час перебував у тяжкому стані. Раніше 19 квітня з таким самим діагнозом госпіталізували жінку.

В обласних лікарнях повідомляють, що проблема в лікуванні такої хвороби - в тому, що держава не закупила ін'єкцію, необхідну для термінового лікування ботулізму. Медичні установи подають заявки до всіх можливих благодійних фондів для закупівлі ліків. Поки родичі самостійно дістають ліки.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Матеріал по темі: Українські бинти роблять за допомогою радіації

Нагадаємо, що ботулізм - токсичне інфекційне захворювання, яке впливає на нервову систему. Складна форма захворювання може призвести до летального наслідку. Хвороба розвивається дуже швидко - упродовж 24 годин проявляються всі симптоми.