Суд і виконавча служба ігнорує рішення Верховного суду на користь банку країни-агресора."Знай" дізнався про деталі резонансної справи.

Конфлікт розгорівся між Управлінням державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у м.Києві, Солом'янським районним судом міста Києва, громадянкою Ларисою Смирнової і російським банком.

Коротке резюме конфлікту:

Суть конфлікту полягає в тому, що не дивлячись на рішення Верховного суду України у справі громадянки Смирнової, щодо останньої тривають санкції. "Знай" наводить деталі справи яку складно назвати такою, що відповідає звичайній юридичній практиці.

Читайте також:Верховний суд РФ не зміг поміняти вирок Сенцову і Кольченку

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Громадянка Смирнова, виступала поручителем кредитного договору з російським банком.За рішенням Третейського суду з Лариси Смірнової повинні були стягнути заборгованості за кредитною домовленностю з уже згадуваним російським банком, як з поручителя.

Але за рішенням Верховного Суду від 21 жовтня цього року, рішення Третейського суду, а також рішення інших судів, прийняті на користь банку, були скасовані.
Не дивлячись на рішення суду вищої інстанції, введені санкції зняті не були (а це і арешт майна, і заборона виїзду за кордон). На шляху імплементації рішення Верховного Суду стояло управління Державної виконавчої служби головного управління юстиції в м.Києві. У відомстві, своє рішення мотивували тим, що представник банку відкликав виконавчий документ, а закриття виробництва на цій підставі, не передбачає скасування заходів примусового характеру.

Читайте також: Проти Паскала немає фактів злочинів - МВС

Крім того, не дивлячись на вже розглянуту справу і прийняте щодо Лариси Смірнової рішення Верховного суду України, в листопаді 2015 року суд Солом'янського району міста Києва відкрив нове судове провадження за позовом російського банку до Лариси Смірнової про стягнення з неї грошових коштів за договором доручення.

Відповідно, можна зробити висновок, що українська Феміда або конфліктує між собою, бо рішенням Верховного Суду конфліктує з рішенням районного суду, або українська Феміда підіграє російському банку.