Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про продовження польотів українських авіакомпаній до єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх "за умови вжиття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до допустимих рівнів".

Як мовиться в повідомленні Державіаслужби, таке рішення ухвалили після перевірки авіабезпеки аеропорту цього міста, яку після авіакатастрофи російського літака над Синаєм провів державний інспектор з авіаційного нагляду за безпекою авіації Державіаслужби.

"Зазначена перевірка проведена шляхом огляду заходів авіаційної безпеки, впроваджених у зазначеному аеропорту, та проведення зустрічей і бесід з відповідними посадовими особами аеропорту. На зустрічі із керівництвом аеропорту значна увага була приділена питанню додаткових заходів авіаційної безпеки, впроваджених в аеропорту після катастрофи літака російської авіакомпанії", – мовиться в повідомленні.

Читайте також: Україна не знайшла ризиків для припинення польотів до Єгипту

Літак російської компанії "Когалимавіа" (працює під маркою Metrojet), який прямував до Санкт-Петербурга із Шарм-ель-Шейха, розбився в Єгипті над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, які були на борту, загинули. Серед них – четверо українців. 17 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що причиною авіакатастрофи став теракт. Раніше відповідальність за падіння літака взяло угруповання "Ісламська держава".

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Росія обмежила польоти до Єгипту увечері 6 листопада з міркувань безпеки у зв'язку з катастрофою літака А321. Перед цим Ірландія, Велика Британія і Нідерланди, а ще раніше найбільші німецький і французький авіаперевізники Lufthansa і Air France-KLM зупинили польоти до Шарм-ель-Шейха через підозру, що причиною катастрофи російського лайнера міг стати вибух бомби, закладеної на борту.