Президент України Петро Порошенко 19-20 листопада відвідає Італію і Ватикан, а 26-27 листопада - Нідерланди. Про це інформує прес-служба АПУ.

В рамках візиту до Італії, Порошенко зустрінеться з керівництвом країни, зокрема з президентом Серджо Маттарелла - вперше після його обрання главою Італійської держави і головою ради міністрів Маттео Ренці.

Політики планують обговорити широке коло актуальних питань як двостороннього, так і міжнародного порядку денного. Президент України має намір провести зустріч з представниками української громади в Італії.

У рамках візиту Порошенка до Ватикану відбудеться його аудієнція у Папи Римського Франциска і зустріч із держсекретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном.

Під час візиту до Нідерландів 26-27 листопада, президент проведе зустріч з королем Віллемом-Олександром, а також зустрінеться з прем'єр-міністром Марком Рютте, головою Нижньої палати парламенту Анушкою ван Мільтенбург і президентом Верхньої палати (Сенату) парламенту Анке Брукерс-Кноль.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Читайте також: Відомство Ватикану підозрюють у відмиванні грошей

Нагадаємо, у жовтні Папа Римський Франциск у Ватикані прийняв главу Української греко-католицької церкви (УГКЦ) блаженнійшого Святослава і сказав, що дуже переживає за ситуацію, яка склалася в Україні. Понтифік підкреслив, що проводить молитви з метою підтримки та відновлення мирного життя в Україні.

"Україна є і завжди буде в моєму серці", - заявив Папа Франциск.