Верховна Рада ухвалила постанову "Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи". Про це пише Уніан.

За дане рішення проголосували 264 із 349 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

У постанові зазначено, що 26 квітня 2016 року виповнюються 30-ті роковини з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У зв'язку з цим парламент постановив у квітні 2016 року провести на державному рівні заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: Вперше зробили кольорові знімки ведмедя в Чорнобильській зоні (фотофакт)

ВР доручила Кабінету міністрів України оголосити 2016 рік роком вшанування пам'яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Також у постанові йдеться про необхідність звернутися до парламентів та урядів країн - членів ООН і Європейського Співтовариства щодо об'єднання зусиль з надання міжнародної допомоги у розв'язанні проблем подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Крім того, парламент рекомендував уряду відновити фінансування бюджетної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".