Печерський районний суд наклав арешт на будинок цивільної дружини Віктора Януковича Любові Полежай в рамках кримінальної справи проти екс-президента-втікача. Про це пишуть Наші гроші.

Як повідомляється, арешт накладено постановою суду від 13 лютого 2015 року, яку оприлюднили тільки наприкінці жовтня.

Мова йде про приватний будинок Полежай у Нових Петрівцях, розташований поруч із Межигір'ям, у так званому "Лазарєвому саду".

Документи на будівництво та дизайн цього будинку знайшли в Межигірській резиденції одразу після втечі Януковича. На той момент будинок був майже добудований і обнесений колючим дротом.

Площа будинку - 417 кв.м. Згідно з даними Реєстру майнових прав, свідоцтво про право власності на нього Полежай оформила 24 грудня 2013 року, тобто після початку Майдану.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Крім того, за даними Реєстру, того самого дня Печерський райсуд наклав аналогічний арешт на квартиру Полежай на Оболонській набережній. Там у Полежай з дочкою є трикімнатна квартира в тому ж будинку, де й у самого Януковича.

Згідно з текстом ухвали, майно Полежай арештували як майно співмешканки Януковича, проти котрого триває кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених статтями "розтрата й заволодіння майном через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах" та за "зловживання владою, що спричинило особливо тяжкі наслідки" Кримінального кодексу України.

Перша зі згаданих статей передбачає додаткову міру покарання у вигляді конфіскації майна. Тому й попросили накласти арешт на майно підозрюваного - з метою убезпечити його від відчуження на користь сторонніх осіб, що завадило б конфіскації.

Читайте також: Коханка Януковича підвела Льовочкіну під статтю

Попри те, що ухвала була прийнята понад півроку тому, в Єдиному реєстрі судових рішень її текст був оприлюднений тільки наприкінці жовтня - після звернення народного депутата від БПП Сергія Лещенка.

Нагадаємо, цивільна дружина Януковича заробляла на держтендерах і з 2011 року отримала держзамовлень на 11,26 млн. грн.