Каліцтвом депутата Київської міської ради та активіста ледь не закінчився конфлікт між забудовниками та небайдужими киянами, котрий стався сьогодні по обіді у столиці. Мерія вже 4 місяці закриває очі на небезпечне будівництво по вулиці Звіринецькій, 72. А людям не залишається нічого іншого, як виходити на будівельні майданчики проти забудовників.

"Забудовник – фірма "Укрбуддевелопмент" зводить два 26-поверхові вежі по вулиці Звіринецькій, 72. Ці будівлі планують поставити на суцільному стілаблаті 35 метрів на зсувонебезпечному схилі з кутом нахилу 60 градусів, поблизу ЛЕП потужністю 10 кВт, котра живить місто Обухів. А ще під запланованими вежами іде газ високого тиску - труба 1200 мм діаметром. Як можна будувати за таких умов, я не розумію", - каже Євген Лебедєв, активіст та голова громадської організації "Звіринецький сквер".

4 місяці тому, коли будівництво тільки планувалося, активісти вели переговори з проектувальником. Він призупинив роботи та пообіцяв у всьому розібратися.

"Але тепер забудовник намагався прокласти каналізаційну трубу. Пригнаний екскаватор під час робіт упав зі схилу. До всього, ще й пошкодили міські комунікації" – каже Лебедєв.

За словами активіста, забудовники не мають права власності на землю під майданчиком. 5 ділянок вони викупили, 2 ділянки землі перебувають в незаконній оренді. На ще одній ділянці немає дозволу на будівництво.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Цього тижня підрядники "Укрбуддевеломпменту" знову активізувалися. Аби перешкодити небезпечному будівництву, уранці на майданчик прийшли 30 небайдужих місцевих мешканців. Прибула також депутат Київради Олена Єскіна та міліція.

А забудовники "запросили" взяти участь у конфлікті 60 тітушок.

"До мене звернулася місцева громада і я приїхала на місце розібратися, у чому справа. Жодної інформації про об'єкт, як от паспорт будівництва, на паркані ми не знайшли. Пів години нас не впускали на територію, а коли ми зайшли за ворота, на нас напали озброєні охоронці у балаклавах. На мене накинувся чоловік, котрий з неймовірною жорстокістю кинув мене на землю і притиснув мої ноги гратами. Я вдячна місцевим мешканцям, котрі витягнули мене з-під грат" - каже депутат Олена Єскіна.

Під час сутички Євгену Лебедєву ледь не зламали руку.

Міській громаді вдалося дізнатися, що об'єкт на замовлення "Укрбуддевелопменту" зводить підрядник ТОВ "Північно-український будівельний альянс".

"Враховуючи специфіку зазначеної місцевості - великий глиняний схил з підземним озером та наявність підземних вод на відстані від 40 см до 104 м, багатоповерхове будівництво може призвести до трагедії, аналогічної Куренівській у 1961 році", – каже депутат.

Уже після сутички в міській мерії пообіцяли розібратися у цій справі. З фірмою "Укрбуддевелопмент" зв'язатися не вдалося. Відмовилися коментувати ситуацію і у фірмі-підряднику "Північно-український будівельний альянс".