Шевченківський суд міста Києва у вересні заарештував 95 га землі в Броварах. Вони були фактично подаровані власникові "Ельдорадо" Віктору Поліщуку місцевою міськрадою.

Про це пише "Радіо Свобода".

Раніше земля належала держпідприємству, але в 2013 році її поділили між кількома десятками фізичних осіб, після чого вони в один день, за допомогою нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству "Інтер-профіт".

Потім міськрада проголосувала за те, щоб віддати землю під промислову забудову. Пов'язана з "Інтер-профітом" фірма "Техенерготрейд" збиралася побудувати на ділянці логістичний центр.

"Техенерготрейд" також належить Віктору Поліщуку. Він володіє мережею "Ельдорадо", ще йому приписують банк "Михайлівський".

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляється, Поліщук одружений на родичці дружини Дмитра Медведєва, прем'єр-міністра і колишнього президента Росії.

Читайте також: На Львівщині підприємець повернув 60 га отриманної незаконно землі

Арешт наклали в рамках кримінальної справи відносно колишнього заступника начальника управління Держземагентства у Київській області Станіслава Губіна. Він підписував накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою цих ділянок.