За порушення порядку використання Державного прапора кабмін хоче стягувати адміністративний штраф від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходу громадян. Про це йдеться в тексті законопроекту "Про Державний Прапор", який розміщений на сайті ВР.

Документ забороняє використовувати зображення українського прапора або його імітацію в рекламі. Також передбачена присяга на вірність Україні і прапору. Учні загальноосвітніх закладів приносять протягом навчального року, а президент і чиновники – у день Державного прапора. Присяга приноситься стоячи, поклавши руку на ліву частину грудей.

Читайте також: Трьох жителів Миколаєва арештували за вивішування прапора "Новоросії"

Згідно з законопроектом, Державний прапор складається з двох рівних частин: верхня – синього кольору, а нижня – жовтого кольору. "У разі його встановлення чи підняття одночасно з прапорами іноземних держав, він розміщується ліворуч або в центрі. Якщо український прапор розташовується зліва від прапорів іноземних держав, то наступні за ним прапори розташовуються в алфавітному порядку, згідно з українським назвою держав, починаючи від українського прапора", - йдеться в тексті документа.

Ініціатором документа є прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. "Переконаний, що український парламент підтримає ініціативу уряду щодо введення в статус закону про Державний прапор України і введення присяги Державного прапора, яка буде складатися і учнями, студентами, державними службовцями", - заявив Яценюк, анонсуючи цей закон.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще