У Міністерстві екології і природних ресурсів вважають доцільним відновити болота у тих місцях, де розміщуються торфовища. Це дасть змогу вирішити проблем з їх загорянням.

Про це повідомив виконуючий обов'язки керівника екологічного відомства Сергій Курикін під час прес-конференції, передають "Українські новини".

"Оптимальним масштабним і довгостроковим вирішенням цієї проблеми, було б відновлення болот на територіях сьогоднішніх торфовищ", – розповів він.

Курикін зазначив, що болота, у в більшості випадків, спеціально осушували протягом певного періоду до 1991 року. Він додав, що в даний час розробку родовищ торфу ведуть для використання його як добрива або палива. Керівник екологічного міністерства вважає це вкрай неефективним.

Проект по перетворенню торфовищ на болота буде проводитися в рамках спеціальних програм і лише після чітких розрахунків.

Популярні новини зараз

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Читайте також: В повітрі над Києвом виявили токсичний газ (оновлюється)

У найближчий час, за його словами, розпочнуться консультації щодо відповідної програми з Державною службою з надзвичайних ситуацій і екологічною інспекцією.

Він наголосив, що у втіленні даного проекту в життя існує одна суттєва проблема. Більшість торфовищ є пайовими частками і належать людям.

Нагадаємо, на даний час навколо Києва торф горить в 24 місцях на загальній площі 119 га.