Творець зоопарків "Казка" і "Тайган", кримчанин Олег Зубков, який яро підтримував анексію українського півострова, виявився вкрай розчарований реаліями російської окупації.

Зубков, який гаряче підтримав "російську весну" і анексію Криму, тепер став жертвою кримінального переслідування і почав сумніватися в правильності вибору, написав він в своєму блозі.

"Вчора з дружиною дізналися про чергову кримінальну справу, порушеннною на нас поліцією Ялти, за факт, нібито фіктивної реєстрації іноземних громадян. Більшого маразму від російського законодавства ми не очікували", - пише Зубков.

Читайте також: Голодні ігри в Криму: мережу підірвали фотожаби на блокаду півострова (фото)

"Рік тому до нас приїхала родина наших друзів з Молдови. Знаючи про необхідність реєстрації, ми їх зареєстрували у своїй квартирі, де самі вже давно не живемо... Хлопці погостювали, поїхали. Через вісім місяців якісь дивні люди з ФСБ стали приходити і цікавитися, кого ми там поселяли. Сьогодні сталася розв'язка у вигляді порушення кримінальної справи за статтею, що передбачає реальний строк від 3-х до 5-ти років позбавлення волі, здається", - розповідає директор зоопарку.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

"Зрозуміти в чому ми винні і що зробили не так, ми поки не можемо. Вчора були на першому допиті в якості свідків, поки. Під'їхавши до 6-поверхової будівлі 1-го відділення поліції з тильного боку, шо весь в горах сміття і тисячах недопалків, нічого хорошого ми не очікували, але сподівалися з Оксаною, що хоч зрозуміємо, в чому не праві і за що нас хочуть посадити. Слідчий був ввічливий і небагатослівний. Показав кримінальну справу листів на 25, задав по кілька питань і сказав, що ми поки вільні. Сидів я на цьому допиті і думав: "Так тобі й треба, більше всіх бігав з прапорами і хотів в Росію ...", - гірко пише Зубков.

Читайте також: Через блокаду продукти в Криму подорожчали та почали зникати - кримчани

"Навіть якщо людина зробила щось не так, не по закону, але не здійснила при цьому злочину, для чого порушувати кримінальну справу по підсудній статті?! Щоб зробити показники роботи?! Або залякати людини ?! Так ми вже й так зрозуміли, що потрапили в поліцейську державу ... де слідчих і прокурорів на душу населення більше ніж де-небудь ", - обурюється він.

"Очевидно, що порушити кримінальну справу в РФ можна проти кого завгодно і з приводу, було б бажання.

Загалом, є над чим замислитися... ", - написав власник зоопарку, закінчуючи розповідь красномовним підписом:" з повагою, поки ще на волі, Зубков Олег Олексійович ".

Нагадуємо, що в березні 2014 року Зубков не тільки словом, а й ділом підтримував терористів, забезпечуючи їх транспортом.