Суддя Бердянського міського районного суду пообіцяв винести "позитивне" рішення у цивільній судовій справі на користь зацікавленої особи за 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Посадовець судової гілки влади, згідно з інформацією відомства, отримав хабар від фізичної особи за свою "послугу" у два етапи.

Працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки разом із співробітниками Генеральної прокуратури 15 вересня під час проведення слідчих дій зафіксували, як суддя отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі п'ять тисяч гривень. Вже 23 вересня хабарника затримали "на гарячому", коли той отримував наступну частину грошей у сумі 20 тисяч гривень.

Раніше за даним фактом Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Читайте також: Податківця-хабарника затримали на Одещині

Судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Зловмиснику правоохоронці повідомили про підозру. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ впіймала на хабарі чиновника юстиції у Хмельницькій області.