Лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев вважає, що МАФи в столиці знищувати не потрібно. Навпаки, необхідно створити комфортні умови для їх роботи, адже це робочі місця і податки до бюджету.

"Сьогодні в Києві, за різними оцінками, розміщено 20000 кіосків, - говорить Сергій Думчев. - За кожен метр орендованої площі підприємець платить мінімум 300 гривень. Це 1,5 млрд грн. на рік. Крім того, потрібно розуміти, що МАФи - це робочі місця. В середньому 3-4 сім'ї годуються з одного кіоску. Отже, МАФи дозволяють заробити на життя 240 тисячам людей. Знищувати кіоски просто блюзнірство, адже сьогодні за межею бідності опинилися 80% киян. І коли столична влада рапортують, що демонтували 4000 кіосків, ми повинні розуміти: у місті без засобів до існування залишилися тисячі людей ".

Читайте також: "РУХ ЗА РЕФОРМИ": Кличко довів столицю до неминучого дефолту

На думку лідера партії "Рух за реформи", київська влада повинна не боротися з підприємцями, а створювати для них умови роботи на законних підставах.

"Потрібно за один рік легалізувати всі міські МАФи, щоб до бюджету почали надходити гроші, - продовжує Сергій Думчев. - За цей рік прийняти Генплан і визначити зони для МАФів. Запропонувати всім, хто встановив свої кіоски незаконно, альтернативу. Так ми не тільки впораємося з хаосом вуличної торгівлі, а й, зберігши робочі місця, збільшимо надходження до бюджету".

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще