Міністерство охорони здоров'я має намір перерозподілити і направити вакцини від поліомієліту в регіони протягом найближчих одного-півтора тижнів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"На даний момент на складах держпідприємства "Укрвакцина" МОЗ України є 600 тисяч інактивованої та 1 мільйон 100 тисяч доз оральної полівакцини, що будуть розподілені і направлені у регіони протягом найближчих 1 – 1,5 тижня", – мовиться у повідомленні.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Ігора Перегінця, у регіонах ще є залишки вакцини проти поліомієліту – приблизно 60 тисяч доз, з них майже дві тисячі – на Закарпатті.

1 вересня у Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що на Закарпатті зафіксували два випадки захворювання дітей на поліомієліт – одній дитині чотири роки, іншій – десять місяців. За повідомленням МОЗ, діти не були вакциновані. Проте 2 вересня місцеві медики спростували це, заявивши, що у хворих дітей гострий в'ялий параліч.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Читайте також: На Закарпатті зафіксували два випадки поліомієліту

За даними МОЗ, випадки циркуляції похідного від вакцини поліовірусу (cVDPV) дуже рідкісні, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. З 2009 по 2013 роки випадки cVDPV спостерігалися в Афганістані, Камеруні, Чад, Кенії, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Ємені.

У МОЗ і ЮНІСЕФ нагадують, що поліомієліт – дуже заразна хвороба, що призводить до паралічу і смерті.