Президент України Петро Порошенко у вівторок направить листа до Кабінету міністрів з проханням прирівняти загиблих в результаті подій біля Верховної Ради 31 серпня до учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент заявив, що сьогодні він направить лист до уряду України з проханням прирівняти всіх загиблих до учасників АТО. Також у листі він вимагатиме забезпечити родини загиблих всіма грошовими виплатами, які передбачені загиблим героям в зоні проведення антитерористичної операції", - додають у відомстві .

Президент також доручив негайно виконати всі страхові зобов'язання перед постраждалими бійцями Нацгвардії у зв'язку з пораненнями, на рівні з учасниками АТО.

Порошенко наполягає на тому, щоб розслідування подій біля парламенту "відбувалося максимально швидко, для того, щоб ми не розтягували на місяці й роки визначення тих, хто вбиває і намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни".

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Читайте також: Опублікували список затриманих за бійку під парламентом

"Щоб ні в кого з громадян України не виникло сумнівів у прозорості, справедливості та оперативності цього розслідування", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сім'ям загиблих в ході протистоянь під Радою бійців Нацгвардії і співробітників міліції буде виплачена держдопомогу в розмірі 609 тисяч гривень.