Європейська кіноакадемія збирає пожертвування для підтримки сім'ї ув'язненого в російській в'язниці Олега Сенцова та для оплати юридичних послуг

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Заступник голови кіноакадемії Майк Дауні заявив, що настав час збільшити фонд підтримки дітей Олега Сенцова та для оплати юридичних послуг.

"Європейська кіноакадемія та режисери по всьому світу не здадуться, поки Олег не вийде на свободу й не повернеться у сім'ю", - наголосив він.

Представники кіноакадемії закликають жертвувати кошти у фонд та писати листи міністрам закордонних справ кожної країни. Також вони просять підписати петицію та носити наклейку з написом "Звільніть Олега Сенцова".

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Кіноакадемія протягом декількох днів зібрала понад тисячу підписів на підтримку кримського режисера під офіційним листом до президента Росії Володимира Путіна та російської влади. У ньому вони вимагають негайно випустити Сенцова.

Читайте також: Російська співачка оголосила протест вироку Сенцова (фото)

У листі представники кіноакадемії закликають надати повну реабілітацію режисерові та покарати винних, які причетні до тортур та незаконному затримані. Лист підписали відомі світові діячі кіно та мистецтва.

Нагадаємо, на закритті кінофестивалю в Сараєво Майк Дауні закликав звільнити Олега Сенцова.