26 серпня у Санкт-Петербурзі пройшла акція на підтримку громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Російський суд засудив їх у так званій "справі кримських терористів".

Активісти стали на Невському проспекті в одиночні пікети на знак протесту проти вироків українському режисерові Олегу Сенцову та активістові Олександру Кольченку, а також на підтримку Геннадія Афанасьєва. Останній також перебуває в ув'язненні по "справі кримських терористів".

Окрім того, днем раніше інша група активістів із Петербурга написала історію розвитку справи про Сенцова-Кольченка на тротуарі вулиці Повстання, написали активісти Gandhi у Facebook.

Читайте також: Сенцова можуть засудити до 23 років

"У травні 2014 року Олександра Кольченко та Олега Сенцова затримала ФСБ. Обидва були громадянами України, але сьогодні їх судять у Ростові за законами РФ. Правосуддя стало вважати їх російськими громадянами, коли вони перебували в ув'язненні і не могли вплинути на це", - повідомляють активісти.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Нагадаємо, у Росії українського режисера Олега Сенцова засуджено до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму.