Довкола кіборга, котрий 8 діб провів під завалами Донецького аеропорту, розгортається скандал. Рідні стверджують – ніякого "кіборга" немає, хлопця контузило під Авдіївкою, а спритники тепер намагаються заробити на його історії гроші.

Лікар 11 міської клінічної лікарні №11 розповів Знай.uа, що Литвинюк потрапив на лікування 3 лютого, але історії про його героїзм неправдиві.

"Він дійсно воював у АТО, але у аеропорті, а десь неподалік від нього. До нас він потрапив не на лікування, а на реабілітацію, не з важкими пораненнями, а із контузією. Ми вже повідомили усіх, в тому числі прокуратуру, про розповсюдження недостовірної інформації про його справу", - сказала лікар.

Раніше повідомлялося, що під завалами донецького аеропорту рятувальники витягнули "кіборга" Олександра Литвинюка. Користувачі соціальних мереж поширили інформацію про те, що Литвинюк знаходився під бетонними конструкціями аеропорту 8 днів.

"Наші відкопали його з-під завалів. Ледве душа у тілі. – Написав волонтер Ігор Колесник. – Зараз він в 11-ій лікарні в нейрохірургії. Весь забинтований, тільки частина обличчя відкрита. Його готуються оперувати. Зараз стабілізують стан".

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

До допомоги кіборгу підключилися волонтери. Його лікування нібито зголосилася оплатити власниця магазину, де працює мати "кіборга" Євгенія Литвинюк. Також в соціальних мережах широко поширили контакти матері.

Євгенія розповіла, що змалку сама виховувала двох синів – старшого Олександра та меншого Сергія. Чоловік одружився вдруге, дітей навідував рідко.

"Я працюю продавчинею у Києві. – Розповіла Євгенія. – Син з родиною живуть у Кривому Розі. У Саші дружина Катерина та двоє синів – старшому Віталію 9 років, а молодшому Михайлику три роки. Невістка Катерина зараз на 8-ому місяці вагітності".

Зі слів Євгенії Литвинюк, Олександр вирушив на фронт ще тільки розпочалося АТО. Де служив хлопець та де був поранений – мати не знає. З її слів: син ніколи не говорив про це, пояснюючи все військовою таємницею.

"Я була у нього в госпіталі. – Розказала Євгенія. – У нього травмований хребет, уражені легені, контузія. Син при тямі, але лікарі сказали, що будуть вводити йому сильнодіючі препарати, аби він зо два тижні поспав. Мене він не впізнав".

Євгенія розповіла, що з невісткою Катериною вона вже рік не спілкується по ініціативі невістки.

Нас дещо здивувало той факт, що мама майже нічого не знає про сина. Як розповіли нам його тітка Ольга та дружина Катерина – мама залишила Олександра ще маленьким на бабусю, не провідувала, а зараз намагається заробити грошей на його історії.

"Олександр – рідний племінник мого чоловіка. – Каже Ольга Литвинюк. - Мати залишила його у моєї свекрухи – він з 9 чи 10 років виріс у неї".

За словами тітки, Олександр деякий час жив та працював у Вінниці з дружиною. Він автослюсарем та шихтувальником автомобілів, дружина у кафе. Зараз родина "кіборга" живе у селі Велика Волига, Тиврівського району, Вінницької області.

"Саша не був у Донецькому аеропорту і тим більше не лежав там 8 діб. – Стверджує Ольга. – Його контузило під Авдіївкою. Ми побачили в інтернеті, що говорить його мати про поранення і були шоковані. У Саші руки та ноги цілі, хребет неушкоджений, діагноз лікарів: контузія середньої важкості. Також мама Саші почала розказувати журналістам, нібито, Саша зізнався, що в Донецькому аеропорту по них стріляв український танк. Вирішили звернутися до журналістів – Саша при тямі, все пам'ятає, з усіма спілкується і такого не казав. Більше того, ми боїмося, що після таких заяв матері, на Олександра можуть відкрити кримінальне провадження".

Дружина Олександра Литвинюка Катерина стверджує, що свекруха за весь цей час ще не бачила меншого онука Михайла.

"Ми вже давно не спілкуємося з свекрухою. – розказала Катерина. – Я не знаю, чому мати розповідає таке про Сашу".

Зараз Литвинюком опікуються його рідні та волонтери.

В прес-службі Міноборони повідомляють: Олександр Литвинюк, 1983 року народження проходив службу в 25-ій бригаді. Був поранений 23 січня в районі Спартака, після чого був доставлений в Дніпропетровськ, а кілька днів тому був переведений у Київ на лікування в зв'язку з покращенням стану.