У Вуглегірську майже не залишилося місцевих жителів. Третю добу людей евакуйовують в інші міста.

Від обстрілів в десятитисячному шахтарському містечку майже не залишилося вцілілих будинків. Більшість людей вже вивезли в підконтрольній Україні Слов'янськ, але відучора місто під контролем терористів, тому евакуюють біженців в Єнакієво. Там їх розміщають в лікарнях, гірському технікумі та готелі "Мир".

У Вуглегірську залишилися літні люди, тяжкохворі та паралізовані. Поки місто потерпає від боїв, терористи ДНР грабують будинки мирних жителів. Ольга Купріянова залишила повідомлення в соцмережі на сторінці Вуглегірська:

"Шановні бійці Новоросії, ми вас дуже просимо, не потрібно "наживатися" на чужому горі, жителі Вуглегірська не по своїй волі залишили будинки. Навіщо ви лазите по квартирах і будинках?! Адже всі жителі міста сподіватися повернутися додому", - пише у відчаї жінка.

Дар'я Кононович теж стала жертвою мародерів.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Навіщо ви влізли в мій будинок по вулиці Толстого, вибили пластикові вікна та хазяйнуєте? Ви розумієте, що дитину залишаєте без даху? Цейбудинок мій батько своїм потом будував 20 років, а ви влізли в нього як злодії", - обурюється жінка.

Прихильники бойовиків намагаються звинуватити українські війська в мародерстві. Проте вже третю добу місто під контролем ДНР.

"Грабіж йшов позавчора, вчора і йде прямо зараз. Тільки армії української там вже 3 дні як немає. І якщо там і залишилося п'ять снайперів, як розповідають російські ЗМІ, то я важко уявляю собі снайпера, який тягає за собою телевізор і пральну машинку", - зауважують місцеві.

Сьогодні на сторінці міста в соцмережах усім, хто покидає місто, порадили не закривати шторами вікна та не зачиняти двері.

"Мешканці приватного сектора і жителів перших поверхів! Йдучи, відкрийте штори і фіранки, підійміть жалюзі, щоб будинок, квартира повністю проглядалася з вулиці – можливо, це збереже вам двері. Закривати на всі замки теж не обов'язково", - попереджають тих, хто евакуюється.

Бої біля Вуглегірську тривають і досі. За зведеннями блогера Олега Ярчука, в районі Вуглегірську танковий батальйон РФ потрапив під прицільний вогонь танкового підрозділу ЗСУ, втратив три танки, загинуло 8 терористів, ще - 11 поранені.