Сільський коваль Ігор Щебет з села П'ятигори, Здолбунівського району Рівненської області заради АТО перепрофілювався. У власній сільській кузні чоловік ремонтує військові автомобілі.

"Я свого часу відслужив в армії. – Каже Ігор. – Отримав спеціальність водія-механіка, а потім ще й водія БРДМ. Було це ще у 80-их роках".

Та коли до України прийшла біда – чоловік вирішив згадати давнє минуле.

"Сам запропонував військовому керівництву выйськової частини, що в Оржеві, свої послуги. – Каже Ігор. – Побачив в соціальних мережах, що техніка стоїть просто неба. А нашим хлопцям на сході вона дуже потрібна. От і зважився".

Від зайвих робочих рук військові не стали відмовлятися. Чоловік швидко пояснив, що має свою кузню та інструменти, тож техніку дозволили забирати до Пятигір.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

"Допомагають знайомі та родичі, волонтери, патріоти. – Пояснює Щебет. – Бо запчастини до військової техніки важко дістати, та й всі масла-бензин недешеві. Але світ не без добрих людей. Багато хто розуміє, що роблю потрібну справу".

З липня Ігор Щебет встиг відремонтувати 8 автівок – БМП, БРДМ, БТР.

"Не у всьому зразу розібрався. – зізнається чоловік. – Але якщо маєш бажання, то інформацію, як влаштований той чи інший механізм можна знайти. Щось шукаю в інтернеті, щось питаю на військових кафедрах, інколи можу просто потелефонувати, запитати військового механіка, аби щось підказав мені. В допомозі чи пораді мені не відмовляють. Таки українці згуртувалися останнім часом".

Ігор – не один такий. Чимало односільчан, побачивши добру справу й собі виявили бажання зайнятися подібними ремонтом, а згодом приєдналися майстровиті люди й з сусідніх районів. Принцип роботи простий: підійти у військову частину, запропонувати свої послуги та брати додому автівку на ремонт. Тим паче, що в Рівненській області є дві великі бази військової техніки, котра вже довгі роки стоїть під відкритим небом. Тож робочі руки дуже потрібні.

Всі 8 автівок, відремонтовані ковалем, вже випробували та відправили у зону АТО.

"Тримайтеся, хлопці!" – передають українським військовим у селі П'ятигори.