Станом на 1 липня 2015 року рівняни заборгували за спожитий природний газ 55,9 мільйонів гривень, що удвічі більше ніж за аналогічний період минулого року.

В області 24,9 тис. абонентів накопичують борги більше, ніж три місяці поспіль. Найбільш скрутно доводиться споживачам, які використовують газ для опалення. У цій категорії найбільший відсоток боржників – 14,983 тис або 60%, повідомили в прес-службі ПАТ "Рівнегаз".

"Зростання заборгованості влітку – нетипове явище, тому що споживачі в міжопалювальний період завжди намагалися заплатити за спожитий в холодну пору газ. Та через високу ціну чимало споживачів виявилося неспроможними розрахуватися за комунальні послуги. Щоб не залишитись без газу, малозабезпечені сім'ї можуть звернутись із відповідною заявою до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації для оформленням субсидій", - пояснює заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

Читайте також: Росія хоче припинити транзит газу через Україну

Від початку року на Рівненщині через борги відключено 478 домоволодінь, з яких повторно приєднані уже 211. Відновлення газопостачання можливе лише після повного погашення боргу і компенсації збитків, пов'язаних з відключенням. Для своєчасних розрахунків з постачальником важливо здійснювати платежі за газ вчасно та в повному обсязі.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще