Слідчий комітет Росії пред'явив заочно звинувачення двом українським військовослужбовцям за нібито артилерійські обстріли мирного населення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба відомства. У Росії українським військовим командирам Сергію Заболотному та Олегу Громадському інкримінують злочини за статтею Кримінального кодексу РФ "організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

На думку російських слідчих двоє військовослужбовців ЗСУ обстрілювали з артилерії об'єкти цивільної інфраструктури та населення міст.

"Вони також залучили до злочинної діяльності безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - сформулювали звинувачення українським захисникам в Слідкомі.

Зазначається, що в квітні і червні 2016 року Заболотний і Громадський нібито "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів озброєння калібром не менше 82 мм". Через це нібито зруйновані цивільні об'єкти в селищі Спартак Донецької області і місті Ясинувата.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Слідчий комітет РФ оголосив в розшук колишнього співвласника нафтової компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського. Йому інкримінують цілу низку тяжких злочинів.