Майже один річний бюджет держави умудрилося вкрасти оточення Януковича на 2,5 роки. Мова йде про суму, що становить близько 40 мільярдів доларів.

Про це в інтерв'ю UMN заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

Переважна більшість чиновників, що були при владі в часи Януковича, нині знаходяться в Росії, де на них немає важелів впливу, і багатьох з них Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук.

За словами Єніна, стосовно Януковича і його п'ятнадцяти сподвижників діють санкції, накладені Радою ЄС, внаслідок чого вони не можуть потрапити до країн Європейського Союзу, а також до Швейцарії, Ліхтеншейну, США тощо.

Зараз у слідства є версія, згідно з якою "угрупування" Януковича включало в себе сім груп впливу. Однією з них керували олігарх Сергій Курченко, якого називають "гаманцем Януковича", та екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Вони контролювали діяльність певних сфер народного господарства України.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

За словами Єніна, ця парочка тільки з Дніпропетровської області щомісяця стягувала приблизно 100 мільйонів доларів готівкою. Потім ці гроші "відмивалися" через тисячі фіктивних підприємств, виводилися за кордон, а вже звідти використовувалися для придбання нерухомості, предметів розкошів, депутатських голосувань тощо.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, нардеп Сергій Тарута звинуватив главу Нацбанку Валерію Гонтареву в тому, що саме вона допомагала Віктору Януковичу відмивати гроші.