Найближчим часом Канада скасує мита для 98 відсотків українських товарів, а Україна — для 80 відсотків канадських. Відповідну угоду підписали уряди обох країн. Однак її подробиці поки не оприлюднені.

"Які б деталі угоди не були, а для наших виробників — це дуже позитивно. Більшість із них зможе переорієнтувати свої товари із потреб російського ринку під умови канадського. Канадці більш заможні, ніж росіяни, й ведуть значно прогнозованішу торговельну політику. В подальшому така співпраця може принести неабиякі доходи нашим виробникам, адже вони скоро отримають можливість виготовляти якісні товари, яким практично не буде конкуренції в Канаді", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також Які фрази відлякують клієнтів інтернет-магазинів?

Через введення безмитного доступу на канадський ринок українські товари у Канаді подешевшають від 7 до 20 відсотків. Основними товарами, які продаватимуть у Канаду, будуть соняшникова олія, цукор, шоколад, алкоголь, одяг, сталь, молочні продукти, яйця, м'ясо птиці тощо.

На вітчизняні автомобілі мит не знімають. Для них передбачено 7-річний перехідний період до безмитного ввезення.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Думаю, нашим виробникам слід зосереджуватися не на поставках продовольства та круп, а промислових виробів. Це має бути нескладна і якісна електроніка, велосипеди, побутова техніка", - каже експерт.

Унікальність наших товарів буде в тому, що вони коштуватимуть, як китайські, а за якістю будуть, як європейські.

"Це можливе завдяки дешевій робочій силі і сучасним виробничим лініям, які вже працюють у нас. За умови якісного виробництва вітчизняна продукція матиме попит за океаном", - зазначає експерт.

На думку економіста, двостороннє скасування мит відбудеться до кінця року.

"До цього часу вигідно вкладати гроші у виробництво вітчизняних електроінструментів, вентиляторів, міксерів, портативних сонячних батарей. Не обов'язково розгортати в Україні повномасштабне виробництво. Можна електродвигуни і електронне начиння замовити в Китаї, а пластикові корпуси — у Харкові чи Києві. Відкрити невеликий складальний цех, зареєструвати в Україні торгову марку", - говорить фахівець.

Читайте також Почати бізнес можна з виделок і ножів

Перевагою канадського ринку є те, що там мають попит речі не дешевої, а середньої цінової категорії.

"Чим вища цінова категорія, тим більшу націнку можна зробити. Також є великі перспективи у виробників українського одягу і взуття. Вартість наших товарів через імпортні тканини часто зависока для наших споживачів. Для канадців — середня. А якість пошиття значно вища, ніж у турецького і китайського одягу", - говорить Володимир Марченко.