Сьогодні, 9 січня, дружині принца Вільяма Кейт Міддлтон виповнюється 34 роки. Пропонуємо десять фактів з біографії герцогині Кембриджської.

1. Народилася Кетрін у звичайній англійській родині авіадиспетчера і стюардеси. У неї є молодші брат Джеймс і сестра Філіпа. Сім'я Кейт не відноситься до британської аристократії. Батько Майкл Френсіс походить з середнього класу, а мати Керол Елізабет - з роду шахтарів.

2. Батьки герцогині заснували компанію посилкової торгівлі Party Pieces, яка допомогла їм стати мільйонерами. Кетрін робила фото для сайту цієї компанії.

3. Юна Кейт займалася спортом і в коледжі навіть була капітаном жіночої команди з хокею на траві. Також вона любила малювати і фотографувати.

4. Вперше принц Вільям побачив майбутню дружину під час її виходу на подіум. Це було університетське модне шоу.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

5. Прозоре плаття-вуаль, в якому Вільям вперше побачив Кейт на благодійному показі, було пізніше продано на аукціоні за 104 тисяч доларів.

6. Після закінчення Сент-Ендрюського університету в 2005 році герцогиня працювала у відділі закупівель лондонського бренду одягу Jigsaw Junior. Кейт навіть хотіла створити власну лінію дитячого одягу. Вже тоді її часто бачили разом з принцом Вільямом.

7. У квітні 2011 року відбулося грандіозне весілля Кетрін і Вільяма в лондонському соборі Святого Петра у Вестмінстерському абатстві, на яку було запрошено дві тисячі чоловік. Герцогиня була в розкішній білосніжному платті від Alexander McQueen з вшитою в поділ сукні блакитною стрічкою.

8. 22 липня 2013 року у Кетрін народився син Джордж Олександр Луї. А 2 травня 2015 року на світ з'явилася дівчинка Шарлотта Єлизавета Діана. Вона стала четвертою в черзі на престол.

Читайте також: Британський принц Джордж пішов у дитсадок

9. Міддлтон не довіряє кухарям і з задоволенням готує для своїх рідних сама. В один час вона навіть ходила на кулінарні курси, щоб поліпшити свої навички в приготуванні домашньої їжі.

10. Герцогиня дуже любить їздити на велосипеді. Навіть після того, як Кетрін вийшла заміж, вона продовжує пересуватися по місту на велосипеді.