Роботи відомого львівського фотографа Юрія Дячишина завоювали всесвітню популярність. Щоправда, інколи ця популярність призводить до банального плагіату. Скажімо, російський розважальний сайт Relax.ru розмістив в себе фотопроект Дячишина Slavik's Fashion.

При цьому сайт назвав львівського безхатченка "Найстильнішою людиною Петербургу". Про це написав у своєму Facebook сам Юрій Дячишин.

Інший російський сайт surfingbird.ru розмістив той самий проект, назвавши його "Модні луки від бомжа Андре".

На питання, чи буде він протестувати проти такого порушення авторського права, Юрій Дячишин відповів, що вважає це марною справою.

"Це відбувається постійно. Було більше 2 тисяч публікацій, і це лише ті, про які я знаю. Я виклав це в себе на Facebook просто щоб посміятись і поспостерігати, як львівський Славік мандрує світом", - розповів Дячишин.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Нагадаємо, що Юрій Дячишин зустрів свого героя у центрі Львова. Фотографа зацікавив незвичний безхатько, який щодня одягає інший одяг.

Читайте також: Селфі з тваринами від відомого ірландця (фото)

За словами Дячишина, Славік не просто так міняв одяг, це був його постійний перформанс. Вочевидь, він хотів це показати, і те, що на нього звернули увагу, йому приносило задоволення. Щоразу, як його фотографували, він був щасливий

Нині про долю безхатька Славіка нічого не відомо, він просто зник.

Красти в українських художників стає вже ледь не трендом для росіян. Нещодавно російська сенаторка Валентина Петренко видала карикатуру українського художника та музиканта Юрія Журавля на Януковича за ніби то власний твір проти Charlie Hebdo.