13-річна школярка з Великобританії Ніколь Барр вступить до Оксфордського університету на основі несподіваного тесту IQ. Дівчинка отримала 162 бали, на 2 пункти обігнавши Стівена Хокінга і Альберта Ейнштейна - пише Daily Mail.

Вундеркінд родом з циганської родини, живе у трейлері. Через постійні мандрівки Ніколь регулярно пропускала заняття. Її долю змінило навчання у Burnt Mill Academy - навчальному закладі у британському графстві Ессекс.

Там викладачі звернули особливу увагу на таланти дівчинки. Виявилося, що 13-річна Ніколь входить до 1% найбільш інтелектуально обдарованих людей планети. Найцікавіше, що Ніколь родом з незаможної сім'ї. Ким працює мати дівчинки невідомо, а батько займається чищенням каналізацій і ремонтом доріг.

За словами матері школярки, вона з раннього дитинства відрізнялася інтелектуальними здібностями: вирішувати прості математичні задачки могла вже до 2-х років, а до 10-ти років розв'язувати складні алгебраїчні рівняння.

Своїми улюбленими шкільними предметами Ніколь називає математику і драматургію. Надалі вона збирається вивчати медицину, найімовірніше, в Оксфорді.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Читайте також: Фотограф бореться з упередженнями через камеру (фото)

Дівчинка підкреслює, що абсолютно не соромиться свого походження. Її також засмучує, коли оточуючі негативно відгукуються про циган. Ніколь і її сім'я засуджують те, що люди з побоюванням ставляться до циганів і судять про них стереотипно. За словами школярки, комуна, де вони проживають цивілізована.