Трансатлантична гонка АRС 2015 стартувала наприкінці листопада. В ній взяли участь 220 різноманітних човнів. На їх борту перебували дві тисячі чоловік. Одним з учасників був і колишній мешканець Закарпаття Семен Деяк.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Участь у регаті брали як досвідчені мореплавці, так і звичайні мандрівники, які просто полюбляють морські пригод. Такі перегони через Атлантичний океан проходять щороку. Їх організатором виступає круїзний клуб АRС.

Довжина гонки складає понад 2800 морських миль, що приблизно становить 5185 кілометрів. Вона стартує від острова Гран-Канарія, що неподалік від південного узбережжя Марокко. Фінішують учасники на території острівної міні-держави Сент-Люсія на сході Карибського моря.

Уродженець села Онок на Виноградівщині, що у Закарпатські області, Семен Деяк перетинав Атлантику на максі-яхті "Weddell". Його човен подолав цей трансатлантичний маршрут четвертим.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Читайте також: Біатлон без лиж: Україну підкорює новий вид спорту (відео)

Нагадаємо, раніше Семен Деяк побував на північному і південному полюсах планети, на мисі Горн у Чилі, долав найбільші вершини Ефіопії. Всюди з собою він носив русинський прапор та гербом рідного міста Виноградов.

Деяк вже пробував переплисти Атлантантичний океан на весловому двохмісному човні, але спроба була не вдалою через технічні несправності.