У середині грудня на Міжнародну космічну станцію відправиться британець Тімоті Пік. Він стане другим астронавтом в історії країни і обіцяє стати першою людиною, якій вдалося подолати марафонську дистанцію в космосі.

Астронавт розповів, що звик долати всі труднощі на життєвому шляху. До того ж, у такій спосіб астронавт хоче привернути увагу до діяльності благодійного фонду The Prince's Trust. Він допомагає дітям з неблагополучних сімей знайти своє місце в житті. Пік співпрацює з фондом вже тривалий час.

Британець зазначив, що марафонську дистанцію планує подолати в квітні. Дата вибрана не випадково. В цей же час в столиці Великобританії пройде традиційний Лондонський марафон.

Читайте також: Британець за п'ять років відвідав 196 країн

Пік буде використовувати бігову доріжку. Також на ньому буде спеціальна упряж. Вона допоможе астронавтові відчути себе нарівні з землянами в умовах невагомості. Під час бігу він буде дивитися трансляцію Лондонського марафону. Це дозволить йому відчути всю "атмосферу цієї чудової події".

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Політ британського астронавта на космічну станцію запланований на 15 грудня. Він проведе там 173 дня і повернеться на Землю на початку літа 2016 року.

Нагадаємо, міжнародна космічна станція є спільним проектом 14 країн світу. Вона використовується як багатоцільовий космічний дослідницький комплекс.