Вишиванка є традиційним одягом українського народу. Останні роки вишиванка не лише уособлює символ національного одягу, а й стала яскравим прикладом стильного образу.

Незалежно від пори року, вишиванку стали носити чоловіки і жінки. Похід в ресторан, кінотеатр, театр, прогулянка по місту - вишиванка виділяє вас від маси.

Читайте також: Столичні патрульні слідкуватимуть за клумбами

Безліч українських дизайнерів все частіше і частіше стали випускають лінії одягу вишиванок або доповнюють інші наряди елементами національних візерунків. Вишиванка стала об'єктом бажання мільйонів українців, що призвело за собою новий бум в моді.

Багато хто думає, що вишиванку потрібно поєднувати виключно з подібною української національної одягом, але коли вишиванка стала трендом багатьох сезонів, її можна поєднувати з різною одягом з сучасного гардероба.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Показати ще

Залежно від того, куди ви прямуєте слід підібрати правильно одяг з гардеробу, щоб поєднати її з вишиванкою. Якщо це прогулянка, відвідування старих друзів, обід в кафе зі старою подругою або коханим - вишиванку можна поєднувати з джинсами, короткими шортами, короткою спідницею.

Якщо ви прямуєте на офіційний захід, то краще поєднати вишиванку зі строгим костюмом, спідницею-олівець нижче колін. Вишиванку можна використовувати як сорочку під діловий костюм чоловікам і жінкам.

Вишиванки не тільки є трендом в моді, а й уособлюють оберіг для людини. Вишиванку вишивають руками і за допомогою машинної строчки. Як правило, ручна вишивка коштує набагато більше, ніж машинна. Вишиваючи руками люди вкладають особливу енергетику в цю річ.

Колір тканини і самого візерунка мають свої значення. Чорна вишиванка символізує траур і печаль, коли білий колір матеріалу означає добро, чистоту, святковий настрій.
Якщо ви вирішили придбати собі вишиванку, звертайте увагу на візерунки вишивки. Вишивка хрестом має потужну енергією, оберігає господаря одягу. Вишивка у вигляді ромба - жіноче начало, продовження роду, достаток. Цей вид вишивки дуже сприятливий для жінок.

У 80 - их дизайнер Ів Сен-Лоран був здивований, побачивши красу театральних костюмів у вигляді вишиванки. Вишита сорочка в бохо-стилі була одним з улюблених предметів гардероба та французького дизайнера Жана Поля Готьє. Готьє свого часу зізнавався в коханні українським традиціям і національному одязі в своїй колекції Ukraine Inspired.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що останні 3 роки День вишиванки проводять третього четверга травня. Офіційного статусу цей день не має.