Щорічний чемпіонат світу з футболу серед роботів проходить в китайському місті Хефей. Він дозволяє заглянути в майбутнє, в якому замість людей м'яч по траві ганяють машини.

Однак таким гравцям як Мессі або Роналду поки ні про що хвилюватися. Адже на те, як грають роботи, неможливо дивитися без посмішки.

Кінцева мета RoboCup - виховати команду, яка зможе не тільки вистояти в грі з професійними футболістами-людьми, а також отримати над ними перемогу.

Цього року в чемпіонаті беруть участь 45 країн світу. Змагання проводяться в категоріях для малих, середніх роботів і людиноподібних машин.

Перший міжнародний футбольний турнір серед роботів провели в 1997 році. Машини, незважаючи на прогрес, поводяться вкрай незграбно і постійно падають. Реальна проблема для роботів полягає у виконанні декількох завдань. Спочатку машина повинна виявити м'яч, потім дістатися до нього і завдати точного удару.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Читайте також: Ford розробив розумний електровелосипед

Щоб ускладнити змагання, організатори постелили штучне трав'яне покриття і використовували в грі білий м'яч, який роботам важче розрізнити.

Минулорічний чемпіонат зібрав більше 3 тисяч глядачів.

Організатори RoboCup сподіваються до 2050 року створити команду роботів, здатну обіграти переможців чемпіонату світу з футболу серед людей.