Поштова служба Швейцарії буде використовувати для відправлення посилок безпілотні літаючі апарати. Перші моделі таких дронів презентували у вівторок.

Про це повідомляє Theguardian.

У відомстві уточнили, що повноцінну розсилку за допомогою літаючих листонош здійснять протягом п'яти років.

Повноцінні представлені летальні апарати будуть функціонувати в кінці липня.

Білосніжні дрони складаються з чотирьох відділень з гвинтами на кінці. На жовтому ящику написаний поштовий логотип служби.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Показати ще

"Дрон має надзвичайно легку конструкцію і здатний перевозити вантажі до одного кілограма на більш ніж десять кілометрів з однієї зарядки батареї," - йдеться в заяві "Swiss Post".

Такий апарат летить самостійно, він слідує чітко визначеній, безпечній траєкторії польоту, які складає програмне забезпечення, яке розроблене американською службою "Matternet".

Матеріал по темі: Вчені в андронному колайдері вперше добули пентакварк

Компанія уточнила, що за п'ять років підготують нормальну нормативно-правову базу, що забезпечує відправку безпілотних літаків по всій альпійській країні, яка всіяна численними віддаленими та ізольованими селами, де поставки безпілотників можуть бути корисні.

Нагадаємо, що компанія Amazon раніше оголошувала про свої плани щодо використання безпілотних літальних апаратів для доставки вантажів. Головною перешкодою цьому служило законодавство США, яке забороняє використання дронів з метою комерції.