Стандартів у виробництві дронів сьогодні не існує, і американська армія цей факт прагне використати у власних інтересах. Нанодрон Black Hornet Nano має невеликі розміри – всього 10х2,5 см, а маса – близько 18 грамів. Військові залишилися задоволені результатом випробувань на полігоні.

Black Hornet Nano – мініатюрний дрон, який ззовні нагадує вертоліт. Створила його норвезька компанія Prox Dynamics. Він на сьогоднішній день є найменшим у світі в своєму класі.

Модель PD-100, тим не менш, має досить солідні функціональні можливості. Зокрема, у дрона є тепловізор, який ефективно працює на відстані до кілометра. Акумулятор забезпечує до 25 хвилин польоту.

Керують дроном з пульта управління, схожого на джойстик для комп'ютерних ігор. Відео з пристрою можна дивитися на екрані у режимі реального часу. Якщо ворог захопить дрон, то не зможе отримати з нього інформацію. Адже вона зберігається в модулі пам'яті, що знаходиться у пілота.

Читайте також: Літак на електричних акумуляторах перелетів Ла-Манш (відео)

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Black Hornet Nano ідеально підходить для безшумної і непомітної розвідки.

Джерело, близьке до міністерства оборони США, стверджує, що у американська армія має вже кілька таких дронів. Кожен з них коштує близько 40 тисяч доларів. Їх випробовують з початку березня цього року.