Американський підприємець створив шкарпетки, які можна одягати навіть у дощ і не боятися намочити. Технологія шкарпеток дозволяє не пропускати вологу зовні та виводити піт зсередини.

Джаспріт Сінгх з Детройта часто мочив ноги під час бігу. За його словами, існуючі водостійкі шкарпетки є дуже неприємними для шкіри, а ноги у них пітніють ще сильніше. Його розробка Five Water оброблена гідрофобними молекулами, які не тільки відштовхують рідину, а й дозволяють поту виходити назовні.

"Звичайні шкарпетки вбирають воду, що робить їх неприємними для носіння і живильним середовищем для грибків і бактерій. Спортсменам узагалі доводиться брати з собою запасну пару, щоб змінити мокрі шкарпетки", - каже винахідник.

Зараз Сінгх збирає кошти для запуску масового виробництва шкарпеток. Вартість однієї пари буде становити 22 долари. На вигляд вони як звичайні шкарпетки, але завдяки гідрофобним матеріалам триматимуться в чистоті та захищатимуть від брудної і липкою рідини.

Ці шкарпетки можна використовувати не лише для занять спортом. Вони також підійдуть для звичайних прогулянок під дощем. Крім того, оскільки бактеріям бракує вологи для розмноження, шкарпетки не будуть погано пахнути.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Читайте також: Гарнітура Hololens удосконалить медичну освіту (відео)

Зазвичай гідрофобний матеріал використовується для верхнього одягу, щоб захистити її від вологи. Але все частіше його застосовують і для джинсів, футболок, сорочок і навіть мобільних телефонів, щоб вони довше залишалися чистими і сухими.