У багатьох радянський ГАЗ-13 "Чайка" асоціюється з автомобілем для комуністичної верхівки. У наш час його використовують для перевезень весіль. Однак естонець Рііво Сініярва вважає інакше.

Про це повідомляє "ТопЖир".

Він разом з естонським тюнинг-ательє Team Outlaw зробив справжній болід в стилі ГАЗ-13. Однак з радянським лімузином цей автомобіль ріднить хіба що зовнішність. В іншому він не має нічого спільного з радянським люкс-каром.

Цей болід для дрег-рейсингу побудований ще в 2005 році на просторовій рамі. На ньому встановлений багатолітровий V-подібний двигун. Спочатку кузов автомобіля був виконаний у дусі американського Chrysler 1957 року. Тоді дрегстер на одній з європейських виставок взяв приз як найкрасивіший гоночний автомобіль.

Читайте також: В Києві їздить Lamborghini Carbonado за € 1.25 мільйона (фото)

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Однак, до початку сезону цього року естонська команда переробила передню частину автомобіля. Вони зробили його схожим на ГАЗ-13 "Чайка". У стартовому протоколі змагань він значиться як "ГАЗ-13 Чайка Спорт".

Автомобіль показує феноменальну швидкість як для радянського представницького автомобіля. Стандартну для дрег-рейсингу дистанцію в 402 метри "Чайка" долає за 8,94 секунди.