Мобільний додаток Facebook Moments не працюватиме в Європі та Канаді через те, що він суперечить місцевому законодавству у сфері захисту особистої інформації.

Про це повідомляє Internetua.

Технологія розпізнавання осіб в Facebook Moments порушує європейське законодавство про захист особистих даних.

Наприклад, ірландський державний регулятор заявив, що додаток повинен питати про дозвіл користувача на обробку його зображень. У Moments такої опції поки немає, за словами представників Facebook, додавати її поки не входить у плани компанії.

Читайте також: У Росії заморозили Lurkmore як заборонений сайт

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Нас турбує, що Facebook має доступ до біометричної інформації і можливість зіставляти її з колосальними обсягами відомостей про користувачів, включаючи їх біографію, місце розташування і зв'язки з іншими людьми", - заявив омбудсмен із захисту права приватного життя Канади.

Технологію розпізнавання осіб, яку використовує Moments, розробила лабораторія досліджень штучного інтелекту Facebook.

Алгоритм аналізує фотографії друзів у стрічці і шукає відповідності в потоці зображень на пристрої з точністю понад 97 відсотків.

Крім цього Moments дає можливість об'єднувати фотографії в альбоми та відправляти їх друзям. Всі зображення зберігаються у власному хмарному сховищі в Facebook - компанія синхронізує тільки ті фото, які відправляє користувач, а не зберігає весь альбом мобільного пристрою.

Нагадаємо, у 2011 році розбіжності з ірландським державним регулятором з питань захисту персональних даних, призвели до того, що Facebook відключив функцію рекомендованого тегування на зображеннях для всіх користувачів на території Євросоюзу.

Система аналізувала особи на фотографії, порівнювала їх з "френдлістом" - списком друзів - та пропонувала користувачеві відмітити тих чи інших друзів на світлинах.