Експерти повідомили про новий спосіб поширення вірусів - вони можуть бути у рекламній розсилці, яка приходить на електронну пошту.

Про це повідомляє Іnternetua.

До рекламного спаму кріплять макровіруси - програми, написані макромовою, які вбудовані у текстові та графічні редактори, електронні таблиці.

Листи від невідомого адресата, як і підтвердження нібито про проведені платежі, повідомлення про штраф, грошові перекази, електронні квитки краще не відкривати, радять експерти.

Читайте також: Вірус шантажує геймерів World of Tanks та StarCraft 2

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Кіберзлочинці маскують свої підробки під офіційні листи із зазначенням повних контактних даних, логотипів, легітимних посилань компаній і банків.

Всі шкідливі листи містили вкладення із розширенням .doc або .xls, при відкритті якого запускався скрипт VBA. Цей скрипт завантажував і встановлював в систему інші шкідливі програми, наприклад банківського троянця Cridex.

Кіберзлочинці цього року також почали заводити цілі домени, з яких розсилають спам різного змісту.

Наприклад, у листах із доменів .work пропонують послуги з ремонту, будівництва. Реклама освітнього характеру, дистанційного навчання сиплеться з доменів .science. С.pink, .red, .black, надсилають рекламу азіатських сайтів знайомств.