Вчені із Великобританії вважають, що привабливість людини для комарів обумовлюється спадковими генами, які відповідають за запах тіла.

Про це пише видання "Моя планета".

Співробітники Лондонської школи гігієни і тропічної медицини дослідили, що рухає комахами, і чому вони кусають одних людей більше, ніж інших.

У ході експерименту, комарам дали покусати 18 ідентичних і 19 неідентичних пар близнюків. Кожна пара одночасно просовувала руки в Y-подібну аеродинамічну трубу, у кінці якої в резервуарі перебували комахи у великій кількості.

Далі вчені спостерігали, як комарі атакують руку кожного з близнюків. Комахи кусали ідентичних близнюків з однаковою спритністю - їх рій розподілявся рівномірно по руках одного і другого учасника, що володіють однаковими генотипами.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Результати для неідентичних близнюків, які мають різну сукупність генів, відрізнялися: комарі розподілялися по їх рукам нерівномірно, явно надаючи перевагу іншому.

На думку дослідників, результати їх експериментів говорять про те, що привабливість людини для комарів обумовлюється спадковими генами, які відповідають за запах тіла.

Якщо з'ясувати, які саме гени залучені в цей процес, то у майбутньому можна буде розробити нові способи боротьби з комахами, які є переносниками небезпечних хвороб.