У світі близько 4 млрд людей не мають доступу до інтернету. Про це повідомляється в доповіді Світового банку "Цифрові дивіденди". У доповіді наголошується, що хоча кількість користувачів інтернету потроїлася протягом останнього десятиліття і досягла 3,2 млрд людей, майже 60% світового населення й досі не мають доступу до мережі.

Також у сучасному світі кількість людей, що мають можливість користуватися мобільним зв'язком, перевищує кількість тих, хто володіє доступом до електрики або води. Близько 2 млрд людей у світі не користуються мобільними телефонами. Майже 500 млн людей проживають в районах, де мобільний сигнал взагалі відсутній, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Автори доповіді попереджають, що ті, у кого немає доступу до цифрових технологій, освіти та навичок адаптації, будуть все більше відставати в міру того, як інший світ буде йти вперед. "Головне завдання в тому, щоб підключити до інтернету всіх", – сказав один з авторів доповіді Уве Дайхманн.

Цифрові технології стрімко розвивалися протягом двох останніх десятиліть. Однак, за словами авторів доповіді, поширення довгоочікуваних вигод – підвищення продуктивності, розширення можливостей для бідних і середнього класу, підзвітність органів влади та компаній – виявилося не таким широким, як очікувалося.

Читайте також: Кейт Міддлтон стане редактором у інтернет-виданні

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Нагадаємо, в листопаді 2015 року майже на добу в Азербайджані зник інтернет. За інформацією місцевого провайдера Delta Telecom, причиною стали технічні проблеми - пожежа зачепила лінію передачі даних.