Робот з проекту "Спенсер" почав "стажування" в головному аеропорту Нідерландів. Воно триватиме сім днів. У його обов'язки входитиме допомога заблукалим пасажирам.

Про це повідомляє Phys.org.

Відвідувачі аеропорту "Схіпхол" з 30 листопада зможуть звернутися за допомогою до робота "Спенсера". Він створений, щоб допомагати пасажирам орієнтуватися в аеропорту, а також швидко знаходити потрібні їм термінали і виходи на посадку. Для цього робота оснастили картою "Схипхола". Він може автоматично визначати свою локацію на ній. Після "Спенсер", маючи вихідні дані, буде прокладати правильний маршрут для пасажирів.

У ході тижневого тестування творці робота спробують виявити слабкі сторони робота для подальшого удосконалення. Після цього запустять наступну стадію випробування. Вона запланована на березень наступного року.

Читайте також: Дрон приноситиме пульт від телевізора (відео)

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Учасники проекту "Спенсер" підкреслили, що деякі об'єкти все ще викликають у робота певні проблеми. Наприклад, до цього ставляться коляски з багажем. Вони можуть досить довго бути нерухомими і стояти на одному місці, при цьому не будучи постійним перешкодою. Крім того, робота ще потрібно навчити обходити людей і правильно "зчитувати" їх поведінку.

Шведські вчені вважають, що на базі проекту "Спенсер" можна створити роботів для виконання різних спектрів завдань. Вони не виключають, що в недалекому майбутньому можуть з'явиться роботи-гіди для роботи в музеях.