Японський виробник високотехнологічних пристроїв Toshiba вирішив повністю ліквідуватися з ринку Росії. На таке рішення корпорація пішла через нестабільну економічну ситуацію у країні.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Економічна криза РФ, а також падіння платоспроможності росіян стала основною причиною того, що японці більше не орієнтуються на російський ринок.

"Ми продали усю техніку ще у минулому місяці, коли був пік продажів. Компанія більше не постачатиме техніку у Росію.", - повідомив генеральний директор корпорації Хіроакі Тезука.

Також у Toshiba повідомили, що сильними конкурентами у галузі телевізорів та кухонної техніки стали корейці. Росіяни віддають перевагу Samsung та LG.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Однак корпорація все ж працюватиме у РФ із корпоративними клієнтами. Toshiba зберігла свою співпрацю із "Сбербанком" та "Поштою Росії".

Читайте також: Китай випробував гіперзвуковий літак для ядерного бомбардування

Зазначимо, що фінансова криза вдарила по позиціям японської компанії не лишена ринку РФ. Влітку кілька високопосадовців Toshiba пішли у відставку через погані фінансові результати.

Toshiba стала не єдиною ІТ-компанією, яка відмовилась працювати з росіянами. Інша японська корпорація Sony відмовилася бути спонсором ЧС-2018 через погану репутацію ФІФА та Росії.