Керівники відразу декількох найбільших світових IT-компаній повідомили, що виділяють в цілому 1 млрд доларів на потреби некомерційної організації OpenAI. Мета цієї організації - розробка штучного інтелекту.

Про це пише сайт Delfi.

Серед спонсорів - генеральний директор Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск, співзасновник Paypal Пітер Тіл, керівництво Amazon і власники індійського телекомунікаційного гіганта Infosys Tech. Як заявляє керівництво OpenAI, у найближчі роки вони витратять на дослідження не більше 20% від цієї суми.

На сайті організації OpenAI сказано, що їх завдання поставити штучний інтелект на службу всьому людству в цілому, без необхідності генерувати прибуток.

"Важко зрозуміти, яку користь суспільству може принести штучний інтелект рівня людського розуму, і в рівній мірі важко собі уявити, наскільки він може нашкодити суспільству у разі його неправильного проектування або використання", - відзначають в OpenAI.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Нагадаємо, в листопаді про своє бажання інвестувати в штучний інтелект повідомило керівництво японського автоконцерну Toyota.

Читайте також: Google подубував квантовий комп'ютер

Цікаво, що вчені і техніки різних країн, включаючи Ілона Маска, в липні підписали відкритий лист із закликом дуже обережно поставитися до розробки штучного інтелекту, щоб благородна ідея не перетворилася на створення роботів-вбивць.

А торік британський фізик-теоретик Стівен Хокінг заявив, що штучний інтелект може випередити людину в самовідтворенні та еволюції. При цьому інші експерти стверджують, що загрози для людини роботи в найближчому майбутньому представляти не будуть.