Талант і майстерність американця Пола Стедлер зробили його відомим. Він став першим конструктором у світі, який обладнав шкільний автобус реактивним двигуном. Завдяки такій модифікації транспортний засіб розвиває швидкість до 590 км/год.

Рекорд швидкості потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Автор проекту разом зі своєю командою Indy Boys Inc замінили звичайний двигун на реактивний від американського винищувача Fantom.

Школярам навряд чи дозволять їздити на такому автобусі. Адже він створений тільки для демонстраційних показів та встановлення рекорду.

Конструктор вирішив створити незвичайний автобус заради соціального проекту.

"Ми створили цей автобус для розваг і для того, щоб звернути увагу суспільства на проблему наркоманії", - розповів Стедлер.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Читайте також: Мексиканці створили 1400-сильний суперкар

Від початкової конструкції залишилося не більше 5%. В основному це передня панель і дверні ручки. Решту частин збиралися звідусіль. Але більшість їх запозичили у військового літака.

Група, за його словами, проводить виступи перед дитячою аудиторією і намагаємося показати, що комп'ютерні ігри це не найкраще для них заняття. Він додає, що набагато корисніше зробити що-небудь власними руками.

Реактивний шкільний автобус для своїх поїздок використовує величезну кількість бензину. Він спалює тонну палива на 2,8 кілометрів.