Американці створили будильник, який дозволяє прокидатись по черзі тим, хто спить в одному ліжку.

Будильник нового типу Wake створює "індивідуальний світанок". Він будить когось одного за допомогою ультразвуку, не турбуючи іншого при цьому.

Винахід належить лос-анжелеській компанії Lucera Labs, яка почала збір коштів для пристрою на краудфандінговому сервісі Kickstarter.

Читайте також: В Японіі створили подушку для самітників

Wake з'єднується по Wi-Fi із спеціальним додатком для смартфона. Він вказує на людину, яка потребує пробудження. Гаджет знаходить її на ліжку за допомогою датчика теплового випромінювання тіла.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Пристрій посилає сфокусовану ультразвукову хвилю на сплячого. Він видає дуже вузько спрямовану хвилю, яка потрапляє лише на одну людину і будить її. Одночасно на обличчя спрямовується світлодіодна лампа, інтенсивність світла якої поступово зростає. Таким чином вона імітує сонячне проміння, що сприяє природному пробудженню.

Якщо людина перевернеться на інший бік і засне, Wake знову розпочне все спочатку і відключиться лише після того, як людина встане з ліжка.

Для виробництва Wake необхідно зібрати 100 тисяч доларів. У разі успіху кампанії, перші пристрої користувачі отримають до вересня 2015 року. Вартість одного Wake становитиме 250 доларів.