Європейська корпорація MBDA (Matra BAE Dynamics Alenia) розробляє мобільний лазерний комплекс ППО. Він зможе з високою ефективного вражати безпілотні літальні апарати.

Потужність установки становитиме 100 кВт. Її буде достатньо для ефективного ураження дронів. Розробка таких систем не новий напрямок у військовій справі. Однак проект MBDA експерти називають унікальним. Справа в тому, що комплекс буде оснащений спеціальними дзеркалами, які будуть фокусувати і направляти лазерний промінь. Інші виробники пропонують більш складні і, відповідно, менш надійні підходи.

На думку фахівців, створення лазерних комплексів ППО має сенс, навіть якщо останні зможуть ефективно боротися виключно з безпілотниками.

Сучасні дрони можуть не тільки вести розвідку, а й завдавати ударів по наземним цілям. Використовувати ж зенітну ракету для знищення безпілотників дорого.

Далі за всіх в області розробки лазерної зброї просунулися США. Американський флот, в перспективі, буде оснащуватися лазерними установками, які забезпечуватимуть кораблям надійну оборону. Вони зможуть знищувати ворожі ракети і безпілотники. До речі, система Laser Weapon System (LaWS) вже проходить випробування в американському флоті.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Раніше американська корпорація Lockheed Martin показала в дії свою нову лазерну установку. Комплекс Athena пропалив дірку в капоті авто. Його потужність становить 30 КВт.