Американські вчені із бактеріологічної групи Дрексельского університету, штат Пенсільванія, змогли змінити фізичні якості води. Їм вдалося зробити так, щоб вона швидше закипала. Досягти такого неймовірного результату вдалося завдяки вірусам рослин.
Прискорити кипіння води можна не тільки "стомлюючим поглядом" в очікуванні свисту чайника.
Нова технологія, яку створили фізики разом з бактеріологами на основі вірусу, дозволяє повністю виключити утворення бульбашок під час кип'ятінні води. Створена наноструктура складається з двох основних елементів - вірусної сітки, що утворює специфічний наріст у вигляді трави на газоні (помітно тільки під мікроскопом) і нікелевого покриття, що робить вірус інертним.
Саме покриття внутрішньої поверхні посуду з такими "вусиками" не дає змоги утворюватись бульбашкам. Це, в результаті, і робить процес кипіння води в три рази швидшим.
Наразі нова технологія знаходиться на стадії випробування та проходить додаткові тести. Вчені, в найближчому майбутньому, хочуть використати нове покриття у виробництві побутової та промислової техніки.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Якщо тести виявлять безпечність нової технології, то це дозволить людям значно заощаджувати електроенергію.