Космічна туристична компанія World View планує в недалекому майбутньому пропонувати доступні "космічні" подорожі. Для цього будуть використовувати великі повітряні кулі, заповнені гелієм.

Днями компанія відзвітувала про перший успішному проведенні одного з важливих випробувань.

Туристів, під час комерційних польотів, у верхні шари атмосфери будуть доставляти на повітряних кулях. Вони будуть розміром майже з футбольне поле. Але під час тестового польоту використовувалася зменшена копія кулі і компактна репліка космічного апарату.

Тестовий зразок піднявся на висоту 30 624,78 метрів. Такий результат говорить про успішне виконання поставленого завдання. При комерційних польотах World View буде піднімати туристів на висоту 30 480 метрів.

Читайте також: Експеримент із запуском ракети з рейок провалився у Штатах

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

На політ буде йти від одного до двох годин, після чого повітряна куля повільно опуститься на землю.

У нинішньому космічному апараті зможуть із зручністю розміститися шестеро пасажирів і два члени екіпажу. Наявність пілотів на борту є важливою вимогою. Апарат буде підніматися вгору за допомогою вітру і гелію в балонах. Для приземлення балон необхідно буде від'єднувати. Пілоти будуть відповідати як за сам політ, так і за посадку капсули.

Вартість квитка в космічну подорож становитиме 75 тисяч доларів за місце. Перші польоти заплановані на 2017 рік. Але компанії ще необхідно провести випробування повнорозмірного апарату.