Японська компанія Komatsu вже понад століття випускає обладнання для будівництва. Але будівельні машини не приносять користі без людини, що керує ними. Принаймні так було раніше. В якості альтернативи зростаючої зарплати робітників або просто вирішення випадків, коли не вистачає робочих рук, Komatsu знайшла вихід. Тепер вона випускає будівельні машини, які можуть самі собою керувати.

Про це повідомляє Popular Science.

Щоб підвищити ефективність своїх роботизованих машин, Komatsu уклала договір з американським виробником безпілотників Skycatch.

Спочатку дрони пролітають над місцем будівництва і фотографують ділянку під забудову. Спеціальне програмне забезпечення перетворює ці фотографії в тривимірні карти. Після цього інженери внесуть в інформацію, яку землю необхідно перенести і куди, а які зони повинні залишитися незміненими. Також програмується і те, як буде виглядати наступний етап будівництва. Машини отримують завдання і починають роботу. Контролює їх віддалений оператор, замість індивідуальних водіїв для кожної машини. Це в даний час найгеніальніший варіант використання дронів.

Читайте також: Пожежна служба Манчестера використовує дронів з інфрачервоною камерою (відео)

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Komatsu і Skycatch називають це "розумним будівництвом". Але заміна людської сили машинами не менш важлива, ніж робота над "розумом" машин. Японія зараз готує стадіони для олімпіади 2020 року і відчуває велику нестачу робочих. На ринку праці існує безліч робітників з інших країн, але жорсткі умови отримання японської візи не дозволяють використовувати мігрантів.

Співпраця Komatsu і Skycatch показало, що технології можуть зробити те, на що нездатні японські політики. Вони створили робочих, замінивши людей машинами.