Експериментальна ракета Super Strypi не пройшла випробування на Гаваях. Вона мала виводити на орбіту невеликі супутники. Дворічний проект тепер закриють.

Про це пише SpaceNews.com.

"Ракета Super Strypi, що запускається з рейкових направляючих, стартувала на ракетному полігоні ВПС США на острові Кауаї, 4 листопада. На другій хвилині польоту ракета почала обертатися і, імовірно, впала", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: NASA виявили з космосу стародавні послання у Казахстані (фото)

Згідно інформації, триступеневу ракету з двигуном на твердому паливі розробили на основі проектів з випробування ядерної зброї 1960-х років Міністерством енергетики США спільно з фахівцями Гавайського університету і фірмою Aerojet Rocketdyne.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Super Strypi мали виводити на висоту до 475 кілометрів вантажі вагою до 300 кілограмів, насамперед мікросупутники CubeSat. Вартість запуску при цьому не перевищила б 15 мільйонів доларів.

Нова ракета-носій, по суті, являла собою метеорологічну ракету підвищеної потужності. Спочатку експериментальний запуск планувався на жовтень 2013 року, проте технічні проблеми змусили відкласти його до осені 2015-го.

Головним вантажем на ракеті Super Strypi був гавайський мікросупутник HiakaSat, а також 12 інших CubeSat'ов, наданих НАСА та університетами США.