Американський вчений з Гарвардської медичної школи Есан Камрані планує почати розробку портативного пристрою для моніторингу стану і активності мозку.

Передбачається, що пристрій буде кріпитися на лобі пацієнта і використовувати для сканування інфрачервоні світлодіоди, передає N+1.

Він зможе вести добовий моніторинг мозкової активності і передавати дані на смартфон, звідки дані можна відправляти лікаря.

Читайте також: Кровоносні судини роздруковуватимуть на 3D-біопринтері

Як говорить учений, прилад повинен використовувати декілька інфрачервоних світлодіодів і фотоелементів. Світлодіоди будуть випромінювати хвилі довжиною від 650 до 950 нанометрів, які зможуть проникати через кісткові тканини в мозок на глибину декількох сантиметрів.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Інфрачервоне світло дозволить приладу визначати сатурацію крові в різних ділянках мозку і гемодинамічну відповідь на мозкову активність.

Відзначимо, що сатурація - це ступінь насиченості крові киснем, гемодинамічна відповідь - зміна швидкості течії крові і її обсягів у різних ділянках головного в мозку залежно від його активності.